Het college van toezicht is een onafhankelijk orgaan van de Nederlandse orde van advocaten

Vacature Senior adviseur college van toezicht

Het college van toezicht is een onafhankelijk bestuursorgaan van de Nederlandse orde van advocaten en heeft de wettelijke taak toe te zien op de werking van het dekenale toezicht. Als systeemtoezichthouder ziet het college toe op de uitvoering van het toezicht en klachtbehandeling door dekens.

Voor de beleidsmatige en organisatorische ondersteuning van het college van toezicht zoeken wij een:

Senior adviseur college van toezicht

(Den Haag / bij voorkeur 40 uur per week / startdatum: bij voorkeur 1 maart 2022 of eerder)

Als senior adviseur van het college van toezicht ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van alle vergaderingen van het college van toezicht. Je bereidt de besluitvorming voor, draagt zorg voor de interne en externe verslaglegging, begeleidt projecten die worden geïnitieerd door het college en draagt bij aan de toepassing van het toezichtinstrumentarium van het college. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het toezichtproces door het college. 

Jouw profiel

De senior adviseur van het college van toezicht is een specialist in de organisatorische en inhoudelijke begeleiding van besluitvormingsprocessen.

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:

 • heeft een afgeronde opleiding Nederlands recht of economie op WO-niveau;
 • beschikt over ten minste 5 jaar relevante werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie, bij voorkeur bij een toezichthouder;
 • beschikt over kennis van de toezichtpraktijk, mogelijk in de advocatuur;
 • heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en is in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen;
 • is een stevige persoonlijkheid en heeft relativeringsvermogen;
 • is resultaatgericht, proactief, servicegericht, staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een uitdagende functie in zich snel ontwikkeld werkterrein. Het betreft een functie voor een jaar; bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast bieden wij onder andere ook:

 • een goed salaris, 8% vakantietoeslag en een dertiende maand;
 • een reiskostenvergoeding;
 • een goede pensioenregeling;
 • voorziening van verlofdagen (31 dagen op basis van een fulltime dienstverband);
 • voorzieningen voor persoonlijke ontwikkeling, onder andere door training en cursus.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Fiona van Middelkoop (HR-adviseur), tel. 06 – 48 40 80 90. Meer informatie over het college van toezicht kan je vinden op https://www.collegevantoezichtnova.nl/.

(Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 21 december 2021 sturen naar vacature@advocatenorde.nl, ter attentie van Fiona van Middelkoop, HR-adviseur.)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.